CultinationaL organiseert..  
cultinational@gmail.com / +31646116885         

SCHRIJVEN o.l.v. Maria Goos 

13-09 tot 19-09

 bij WONGEMA werkplek voor denkers, makers en praters Hornhuizen, GR

 basis prijs  €875,- incl ontbijt, lunch & diner

Wil je altijd al schrijven, maar weet je niet hoe te beginnen? Of ben je aan het schrijven en wil je jouw verhalen wat meer kleur en fleur geven? Of wil je gewoon graag een week intensief bezig zijn naast het Lauwersmeer, waar Nederland ophoudt en het schrijven begint? Schrijf je dan in voor de compleet verzorgde schrijfworkshop, georganiseerd door CultinationaL i.s.m. Maria Goos

Maria Goos schrijft. Of beter vertelt verhalen. Dat doet ze al vanaf haar prilste jeugd. Ze volgt de de docenten- en regieopleiding van de Toneelacademie in Maastricht. In de eerste jaren na haar opleiding  schrijft Maria Goos met grote regelmaat toneelstukken die zij ook zelf regisseert. Langzamerhand komt in haar werk het accent te liggen op het schrijven van toneelstukken en televisieproducties. Haar grote 'doorbraak' vindt plaats in 1991. Ze schrijft i.s.m. anderen de televisie serie Pleidooi, een groot succes! Voor haar hele oeuvre, bezoek dan haar website want nog altijd zitten er verhalen in haar hoofd en is haar pen niet leeg geschreven. 

Maria: Een paar keer per jaar geef ik een schrijfweek. Dat zijn vaak heel gezellige weken waarin we veel rond de tafel zitten met maximaal acht deelnemers. Meer mensen kan niet, want de weken zijn intensief, zowel voor de deelnemers als voor mij. Hoe werkt het? Deelnemers werken in deze week aan iets waar ze al mee bezig zijn.  Dat kan van alles zijn; een roman, een novelle, een autobiografie, een scenario, een toneelstuk.

Op de eerste ochtend leest elke deelnemer voor uit eigen werk zodat we weten waaraan gewerkt gaat worden. Na de lunch gaat iedereen aan de slag. In de rest van de week is er elke ochtend ‘klasje.’ Dan bespreken we wat je de middag ( en/of avond) daarvoor hebt geschreven en hoe je verder zou kunnen. Die besprekingen zijn klassikaal. Iedereen mag reageren. Soms, als iemand vastzit, werk ik met diegene in de middag één op één.
Je hoeft niet veel ervaring te hebben. Iedereen is welkom, als je tenminste al ergens mee bezig bent, of een oud project weer leven wil inblazen. 

Je hoeft nooit iets gepubliceerd te hebben en je toneelstuk hoeft nooit opgevoerd te zijn. Onaf werk is zeer welkom. En verder blijkt het altijd erg leuk voor iedereen om mee te maken hoe andere mensen het doen, hoe die ploeteren en toch weer verder komen. Het zijn mooie weken waarin hard gewerkt wordt en veel gebeurt.                              

De prijs van € 875 is incl. alle lessen, ontbijt, lunch & diner, excl. reis en kamer. Bij voldoende interesse kan er een carpool geregeld worden. Prijs kamer € 25,- pp pn. 6 privékamers beschikbaar, 1 tweepersoonskamer en 2 bedstedes https://wongema.nl/#meer    

https://schrijvenonline.org/


schilderij: © Hendrik Riessen 1990