CultinationaL organiseert..  
cultinational@gmail.com / +31646116885

CultinationaL organiseert workshops, cursussen, culturele vakanties & muziek- projecten en maakt daarbij gebruik van een breed netwerk van vakkundige kunstenaars en artiesten.

De laatste L van CultinationaL staat voor Lot, de initiatiefnemer. Op de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar, tegenwoordig HKU geheten, ontdekte Lot al gauw dat acteur of drama docent zijn niet haar passie zou worden. Wel voelde ze de uitdaging om al die academie talenten samen te brengen en op een of ander podium te krijgen. Na jaren in kunstgaleries gewerkt te hebben viel het organisatietalent echt samen binnen de Levende Geschiedenis van het Scheepvaartmuseum. Elke expositie in het binnenmuseum werd "vertaald", via een toneelspel op het VOC schip, voor schoolkinderen en gezinnen. Lot zorgde, min of meer als producent, voor tekstschrijvers, regisseurs, kostuumnaaisters, dans- en zangdocenten zodat er een levendig theater kon worden opgevoerd meerdere keren per dag. Na de verbouwing van Het Scheepvaartmuseum, moest het spel plaats maken voor technische nieuwigheden en startte Lot haar onderneming CultinationaL. Via verschillende projecten en nog wat jaren te hebben gewerkt bij musyQ, het latere QFactory, in Amsterdam komt Lot terecht in de workshop wereld. Het organiseren van vakantie cursussen of workshops in Frankrijk, Duitsland en Nederland en soms West Afrika, blijkt al negen jaar een succes. 

Samen met studio Harcigny, werkplaats Thiérache en centrum Zentire verzorgt CultinationaL iedere zomer acht vakantieweken met muziek ( jazz, percussie, singer song, ukelele, salsa) schilderen, schrijven, yoga en fotografie. Veel van de deelnemers komen regelmatig terug en kiezen dan dezelfde of juist weer een andere week uit. Ze zijn 35+ en vaak single of de partner komt mee om te genieten van de omgeving. 


www.organisatie-buro.nl