CultinationaL organiseert..  
cultinational@gmail.com / +31646116885

UITDAGING MET ACRYLVERF
Schilder vakantieweek met  JEANNIE OP 'T HOOG
04-08 tot 10-08 2024 bij Zentire te Meterik
basisprijs €  640,- incl. ontbijt, lunch, diner


Staat het al jaren op je bucketlist? Ben jij nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden met acrylverf op doek? Ben jij op zoek naar theoretisch uitleg over de kleurenleer compositie en gemengde technieken? Wees dan welkom op de cursus “Uitdaging met acrylverf ”.
Maak kennis met verschillende materialen en ontdek wat er allemaal kan gebeuren als je de vaste kaders loslaat.
Er wordt gewerkt in de prachtige ruimte van Zentire en daarnaast maak je gebruik van het gehele terrein (inspiratie). Zentire is een ontmoetingsplek voor kunst en cultuur, gelegen in het Noord Limburgse Meterik. Er is ruim tijd voor vragen, voldoende pauze en tijd om te ontspannen. Het laatste kwartier van de dag nemen we tijd om elkaars werk te bespreken. Er is veel te leren van en door elkaar! Een kleine expositie in het atelier luidt het einde in van een inspirerende week. Uiteindelijk neem jij met nieuwe, bruikbare kennis en enkele mooi doeken, afscheid van deze ontdekkingsreis “Uitdaging met acrylverf”.
Wat breng je mee als cursist:
Schilderdoeken, kwasten, schildersezel (staand of tafel), verf: rood – geel – blauw -burnt sienna – okergeel - titaanwit - zwart (kleine verpakking), meer kleuren mag ook.
Daarnaast oude doeken om kwasten etc. schoon te maken. Papier in alle maten en potlood & gum.

Over Jeannie op ’t Hoog:
Als jong meisje won ik een tekenopdracht op de lagere school. Later vond ik inspiratie in het leven met een kunstenaar. De vele museums die wij bezochten zorgden er voor dat ik in 1997 besloot de kunstacademie te volgen. Ik werk intuïtief, expressief, gevoelig en kleurrijk. Ik beleef schilderen als los komen van de dagelijkse drukte en uiting van mijn gevoelens. Ik ervaar een sterke verbinding met de natuur of herinneringen, deze beeldenstroom komt van binnen naar buiten. Na jaren van zelfontwikkeling kan ik nu werken vanuit opgedane kennis en ervaringen. Ik schilder actief en bevlogen. Ik schilder met olie- en acrylverf en experimenteer graag door structuur aan te brengen in de eerste lagen. Laag over laag blijft het zoeken naar nieuwe dimensies waardoor “de huid van het werk” zich laat zien. Dit proces werkt als een ontdekking van nieuwe vormen uit mijzelf en waarin ik verdwijn! Sinds 2009 schilder ik in mijn atelier aan huis en bij/samen met kunstenaars. Inspiratie haal ik onder andere uit het werk van Monet, Turner, Richter, Uwe Poth, Jan Radersma, James Ensor.

De Prijs is incl. workshop, ontbijt, lunch, & diner. Prijs is excl. vervoer, maar bij voldoende interesse kan carpool worden geregeld. Reserveren van een tweepersoonskamer of privékamer is mogelijk op basis van € 35,- pp per nacht. Lakenpakket is beschikbaar voor € 10. Kamperen kan voor € 10,- per nacht
De omgeving leent zich uitstekend voor prachtige wandelingen tussen de bedrijven door.

Reviews:
“Ik heb genoten van de schildercursus van Jeannie, kreeg precies de begeleiding die ik nodig heb. Knap hoe goed ze aansloot bij zowel beginners als ook bij cursisten die al meer ervaring hadden. Prettige ontspannen sfeer en tegelijk inspirerend".

"Ik heb een heerlijke schilderweek gehad. Enerzijds goed gestructureerd opgezet en anderzijds uitgedaagd om vrij te werken. Goede begeleiding en adviezen. Voor herhaling vatbaar. M. "

Inschrijven kan HIER
Jeannie
Jeannie
zentire
zentire
zentire
zentire
buitenveld kamperen
buitenveld kamperen
buiten
buiten
zijkant
zijkant
buiten
buiten
zitje
zitje
binnenverblijf
binnenverblijf
zentire
zentire
pauzeplek
pauzeplek
pipowagen
pipowagen
uitzicht uit pipowagen
uitzicht uit pipowagen
slaapgelegenheid
slaapgelegenheid
Houtkachel
Houtkachel